Oude website vervangen voor nieuwe WordPress website
In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een oude website kunt vervangen door een nieuwe WordPress website.
Stop jouw oude website in een nieuwer jasje
Hoe kan ik mijn website laten vernieuwen?
In deze blog wordt uitgelegd hoe je een oude website kunt vervangen door een nieuwe WordPress website. Dit is van belang wanneer je je website wilt ombouwen tot een WordPress website. Bij dit proces moet je oude website natuurlijk blijven bestaan zolang de nieuwe nog niet live gaat. Ook moet de content van je huidige website uiteraard niet verdwijnen. Bovendien wil je niet dat iedereen je nieuwe WordPress website kunt zien voordat deze helemaal af is. Daarom werken we met deze website offline. Niemand zal dus kunnen meekijken tijdens het proces.
- De bestaande website kopiëren
Als je je oude website wilt vervangen door een nieuwe website, is het slim om eerst je oude website te kopiëren. Zo heb je al een basis voor de nieuwe website. Je kunt deze kopie dan veranderen zoveel je wilt. Het maakt niet uit als er iets verkeerd gaat, want je hebt immers de originele website nog. Zo kun je met een gerust hart experimenteren.
Het kan even duren voordat de oude website is gekopiëerd. Je kunt hiervoor een handige plugin gebruiken, namelijk WP Staging. Bedenk goed waar je je kopie wilt plaatsen en onthoud de naam van deze map. Je zult deze link namelijk vaak moeten invoeren. Door de website te kopiëren creëer je eigenlijk een veilige omgeving waarin je de kopie kunt bewerken.


- De nieuwe website afschermen voor publiek
Zodra je de kopie hebt gemaakt, moet je deze website afschermen voor het publiek. Zo weet je zeker dat er niemand meekijkt terwijl jij met de website aan het experimenteren bent en voorkom je mensen die jouw ideeën gaan overnemen. Je kunt de website dan alleen bekijken als je bevoegd bent.
Je kunt de website afgeschermd laten door de WP Staging plugin te laten staan. Ook kun je deze plugin uitzetten en een Coming soon plugin inschakelen.
Het maakt niet uit wat voor Coming soon plugin je kiest. Op deze manier zorg je ervoor dat je website wel online staat, maar dat niemand deze kan bekijken. Ideaal dus als je nog in de ontwikkelingsfase zit.
- De website bewerken
Zodra je de website hebt gekopieerd en deze kopie hebt afgeschermd voor het publiek, kun je beginnen met het bewerken van deze kopie. Je kunt hier zo lang de tijd voor nemen als nodig is. Omdat de bestaande content al in deze kopie staat, wordt het creëren van de nieuwe website een stuk gemakkelijker. Je kunt de tekst waarschijnlijk vrijwel volledig laten staan en hoeft alleen aan de layout te werken.
Als je ergens niet uitkomt, kan het helpen om instructievideo’s te bekijken. Ook kun je natuurlijk altijd Google gebruiken als je hulp nodig hebt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website helemaal af is wanneer je deze beschikbaar maakt voor het publiek.


- De website live maken
Heb je de website goed getest en weet je zeker dat deze goed werkt? Dan kun je de website live gaan zetten. Je kunt dit op twee manieren doen. Of je verwijdert de oude website en zet de nieuwe website online. Maar je kunt ook de nieuwe website op de plaats van de oude website zetten. Zo behoud je nog dezelfde URL. Je nieuwe WordPress website moet dan dus worden verplaatst naar het andere domein.
Veel mensen geven hieraan de voorkeur, omdat bezoekers dan niet hoeven te wisselen van domeinnaam. Je oude klanten kunnen de website dus nog net zo gemakkelijk vinden.
- Conversies maken met je nieuwe WordPress
Nu je je nieuwe WordPress website live hebt gezet, wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers krijgen. Je ultieme doel is om deze bezoekers over te laten gaan tot een conversie. Een conversie betekent dat een bezoeker de actie uitvoert waarvan jij wilt dat hij of zij deze uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een aankoop als je een webshop hebt. Ook het invullen van een contactformulier kan een conversie zijn.
Sommige websites zien het inschrijven voor een nieuwsbrief of het gratis abonneren op een tijdschrift als een conversie. Anderen willen een product of dienst verkopen. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillende soorten conversies zijn.


- Harde en zachte conversies
Er zijn dus vele manieren waarop je bezoekers een conversie kunnen uitvoeren. Er wordt een verschil gezien in soorten conversies.
Je hebt namelijk harde en zachte conversies. Een harde conversie is een actie waarmee jouw omzet direct wordt verhoogd, bijvoorbeeld de aanschaf van een product of dienst. Een zachte conversie is een actie die indirect kan leiden tot een verhoogde omzet. Denk daarbij aan het inschrijven voor een nieuwsbrief of het invullen van een contactformulier. Hiervoor betaalt de klant niets, maar het kan er wel toe leiden dat hij of zij later een aankoop gaat doen. Daarom maak je met een zachte conversie indirect meer omzet.
- Gemiddelde conversieratio
Je kunt je conversies meten met het conversieratio. Je berekent dan het percentage van je bezoekers die daadwerkelijk overgaan tot een conversie. Je berekent het conversieratio door het aantal conversies te delen door het aantal bezoekers van je website. Vervolgens vermenigvuldig je dit met 100%.
Heb je honderd bezoekers op je website gehad en hebben er daarvan vier een product gekocht? Dan is je conversieratio 4%. Het gemiddelde conversieratio ligt al jaren tussen de 3% en de 4%. Is jouw conversieratio hoger dan 4%? Dan doe je het dus gemiddeld erg goed. Maar ook als je conversieratio lager is, hoef je je niet altijd zorgen te maken.


- Laag conversieratio?
Heb je een laag conversieratio? Dat hoeft niet altijd aan jou te liggen. Het is namelijk niet altijd eerlijk om elke website te vergelijken met het gemiddelde. Het is heel normaal dat bijvoorbeeld kleinere, minder bekende websites een lager conversieratio hebben.
Bij grote, bekende websites als Bol.com zijn mensen eerder geneigd om een conversie te maken, omdat ze zeker weten dat het een betrouwbare website is. Maar bij kleinere websites kan men vaak niet zien of de site betrouwbaar is of niet. Daarom zijn ze minder snel geneigd om iets te kopen.
- Je webshop betrouwbaar maken
Het is essentieel dat je webshop er zo betrouwbaar mogelijk uitziet. Dit kun je doen door gebruik te maken van eerlijke recensies van eerdere klanten. Zo kunnen nieuwe klanten zien dat je daadwerkelijk de product of dienst levert en dat dit van goede kwaliteit is. Ook is het belangrijk om gebruik te maken van een veilige betaalomgeving.
Om het nog veiliger te maken voor de klant, kun je ervoor kiezen om de klant achteraf te laten betalen. Zo weten je klanten zeker dat ze eerst hun product of dienst krijgen en dan pas hoeven te betalen en zijn ze eerder geneigd om iets te kopen.
