In 5 stappen snel starten met je eigen succesvolle dropshipping webshop

Hoe kun je nu beginnen met dropshippen?
Wij leggen je uit hoe je in 5 stappen kunt beginnen.

word een dropshipping specialist

Start met dropshippen: 5 stappenplan

Heb jij het al gehoord? Dropshipping is een geweldige manier om redelijk eenvoudig geld te verdienen vanuit je luie stoel. Je hoeft hier niet veel voor te doen, behalve natuurlijk een webshop bouwen. Niet zomaar een webshop, maar een webshop die goed vindbaar is voor je klanten en die er professioneel uitziet. Makkelijk gezegd, maar hoe pak je dat nou aan? Volg daarvoor eenvoudig dit stappenplan.

Stap 1: Kies je leverancier en je product

Wat je het allereerst moet doen, is bedenken wat je wilt gaan verkopen en op zoek gaan naar een leverancier die dit voor jou kan leveren aan je klanten. Misschien heb je zelf een bepaalde passie voor een type product. Denk maar eens aan mode, sieraden, dierenbenodigdheden of kinderspullen. Werken met een thema zorgt ervoor dat je al je producten vaak bij één leverancier kunt bestellen en dat mensen snel weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

Weet je wat je wilt gaan aanbieden, ga dan op zoek naar je leverancier. Dit kun je doen door zelf op internet op zoek te gaan naar een bedrijf dat mooie en goede producten aanbiedt die jij graag wilt verkopen. Niet onbelangrijk om dan wel te kijken naar de prijs die zij hiervoor vragen. Vraagt jouw leverancier al een hoge prijs voor de producten, dan is het lastig om hier veel winst op te gaan maken. Als iets te duur is zullen mensen niet bij je kopen. De kans is dan ook groot dat je jouw producten uit het buitenland zult halen, bij een leverancier ver weg.

dropshipping-winkelkar

Stap 2: Bepaal je prijzen

Het is gelukt. Je hebt een thema bedacht van de producten die je wilt verkopen, je hebt een leverancier gekozen en je hebt duidelijk welke producten jij gaat verkopen in je webshop. Dat is een lekkere start. Wat je nu nog moet doen is bepalen welke prijs jij voor de producten gaat vragen.

De kunst is om een goede balans te vinden. Maak je een product te duur, dan willen mensen niet bij jou kopen. Maar je wilt het ook niet te goedkoop prijzen, want je wilt er zelf wel iets aan overhouden. Kies dus een bedrag uit dat jij zelf ook voor dit product zou betalen als je het tegenkomt in een webshop. De prijs is altijd hoger dan de prijs die jij betaald aan je leverancier, want hier zit je winst.

dropshipping-geld-verdienen

Stap 3: Kies een goed programma om je webshop in te bouwen

De producten en de prijzen zijn duidelijk. Nu nog een webshop bouwen. Ook als je weinig verstand hebt van webshops bouwen, kun je dit vrij eenvoudig voor elkaar krijgen. Er zijn veel aanbieders te vinden die jou een programma en ondersteuning aanbieden waarmee jij eenvoudig een professionele webshop kunt bouwen.

Kies voor een webshop die eenvoudig te bouwen is, dus zonder dat je er veel programmeertaal voor nodig hebt. De meeste programma’s bieden tegenwoordig de mogelijkheid om een webshop te bouwen op basis van wat je ziet. Dat is nog eens makkelijk.

Weet dat het bouwen van een webshop en het aanschaffen van een programma en ondersteuning niet duur hoeven te zijn. Een websitebouwer die €6.000,- vraagt om jou te helpen is waarschijnlijk niet wat je zoekt. Dat duurt veel te lang voordat je dat bedrag hebt terugverdiend met je webshop.

dropshipping-start-webshop

Stap 4: Voeg je producten toe en optimaliseer je webshop

Nu is het tijd om de producten toe te voegen aan je webshop. Zorg dat je voor elk product een duidelijke afbeelding hebt. Mensen kopen immers op basis van wat ze zien. Ook de beschrijving van een product moet duidelijk zijn en de klant informeren over wat ze aanbieden. Tot slot nog even de prijs toe voegen en je bent klaar om te gaan.

Vergeet ook niet om in te stellen dat de betaling gedaan kan worden wanneer een klant de bestelling plaatst. Als dit meteen gedaan kan worden scheelt je dit veel tijd omdat je niet achteraf nog facturen moet sturen en achter je geld aan moet. Ook is het verstandig om een automatisering in te bouwen dat de bestelling die de klant plaatst meteen wordt doorgezet naar jouw leverancier. Voor één kleine bestelling kun je dit nog wel handmatig doen als de order binnenkomt, maar je hoopt op een goedlopende webshop met veel bestellingen en dan wil je dit niet steeds handmatig door moeten zetten.

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld, weet dan dat de meeste aanbieders een hele goede handleiding bieden om dit voor elkaar te krijgen. En zo nodig is er ook altijd nog de helpdesk die jou hiermee kan helpen. Wel handig als je dan voor een Nederlandse aanbieder hebt gekozen, zodat je jouw vragen gewoon in het Nederlands kunt stellen.

dropshipping-product

Stap 5: Maak jezelf bekend

Je hebt je producten, je hebt de prijzen en je hebt de webshop. Helemaal klaar. Nou, nee.
De laatste stap is misschien wel de belangrijkste. Nu is het namelijk tijd om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw webshop gaan vinden.

Heb je een goede webshopbouwer of aanbieder, dan zal deze je ondersteund hebben om te zorgen dat jouw webshop hoog bovenaan komt te staan in de zoekmachines. Dit kan al voor de eerste klanten zorgen die online opzoek gaan naar producten. Daarnaast is het een kleine stap om al je vrienden, familie en kennissen te informeren over jouw webshop. Stuur ze een mailtje met de link waar ze jou kunnen vinden. In het beste geval vertellen zij ook hun vrienden weer over jouw webshop.

De snelste manier om een groot publiek te bereiken blijft toch altijd nog adverteren. Zorg voor een pakkende advertentie die snel de aandacht trekt. De meeste dropshippers zullen adverteren via social media, bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Adverteren kan hier vrij eenvoudig en het heeft een groot bereik als je jouw wensen goed instelt.

dropshipping-voorraad

En nu jij!

Je bent er klaar voor. Je weet wat je moet doen om een succesvolle dropshippping webshop te bouwen. Nu is het alleen nog een kwestie van doen. Veel succes!