Bijna slapend rijk: wordt een Nederlandse dropshipping specialist

Wil je weten hoe je geld kunt verdienen vanuit thuis? Lees hoe je een dropshipping specialist kunt worden.

word een dropshipping specialist

Hoe kan ik vanuit thuis gaan dropshippen?

Vanuit huis werken en slapend rijk worden. Dat willen velen van ons wel. Toch is dat vaak niet mogelijk. En de mensen die zeggen dat het wel kan houden je regelmatig een plaatje voor dat te mooi is om waar te zijn. Toch is het wel degelijk mogelijk om op een vrij eenvoudige manier geld te verdienen vanuit je eigen huis. Met dropshippping.

Dropshipping, wat is dat nou?

De term komt je misschien wel bekend voor. Je hebt er weleens van gehoord, maar het was altijd nog een ver van je bed show. Mogelijk ben je nu toch wat serieuzer op zoek aan het gaan naar mogelijkheden om redelijk eenvoudig extra geld te verdienen. Dat kan dus met dropshipping.

Kort gezegd is dropshipping het beheren van een eigen webshop, zonder dat je zelf voorraad van spullen nodig hebt. Maar hoe dan? Eigenlijk fungeer je bij dropshipping als een tussenpersoon. Jij hebt een mooie webshop en biedt daarop producten van een andere leverancier aan. De klant komt op jouw webshop en is natuurlijk meteen onder de indruk. Hij of zij begint zonder aarzelen te shoppen en vult het winkelwagentje. Nog één laatste druk op de knop en de order van de klant is bevestigd. Er is een bestelling gedaan in jouw webshop.

Zelf heb je geen voorraad, daar is je woning niet groot genoeg voor. En geld om een eigen ruimte of opslagbox te huren, dat is er nog niet. Bovendien heb je geen eigen product ontwikkeld en geproduceerd. Jij haalt je voorraad dus bij een ander.
De order van de klant is bij jou binnen gekomen, nu is het tijd dat jij ervoor zorgt dat dezelfde order wordt gedaan bij jouw leverancier. Jij gaat dus zelf naar de website van de leverancier en plaatst exact dezelfde order. Met een beetje hulp is dit door wat technische handigheidjes zo in te richten dat het doorsturen van deze order zelfs automatisch gaat. De leverancier zorgt er vervolgens voor dat de bestelling bij jouw klant wordt geleverd.

dropshipping-winkelkar

Hoe verdien je hier geld mee?

De theorie achter dropshipping is nu duidelijk. Maar hoe zorg je dat je hier ook geld mee verdient. Ook dat is niet zo moeilijk als je misschien denkt.

De prijs die jij vraagt voor het verkopen van een product maak je hoger dan de prijs die jouw leverancier vraagt voor dit zelfde product. Bijvoorbeeld: je biedt een mooie ketting aan in je webshop. Als jij deze koopt bij jouw leverancier, dan betaal je hier ongeveer €10,- voor. Als jouw klant deze zelfde ketting bij jou koopt, dan betaalt hij of zij hier €15,- voor. Het verschil tussen deze twee prijzen (15 euro – 10 euro = 5 euro), dat is jouw winst. Op deze manier verdien jij moeiteloos je geld. Het enige waar jij voor moet zorgen is dat de klanten jouw webshop weten te vinden en hier een bestelling plaatsen.

De grote voordelen van dropshipping

Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen jezelf te gaan neerzetten als dropshipping specialist. Om te beginnen kun je vanaf elke locatie die je wilt een dropshipping business opzetten. Dus ook gewoon in Nederland, vanuit je luie stoel. Het enige dat jij nodig hebt is een webshop die er goed uit ziet en die mensen makkelijk weten te vinden.

Een tweede voordeel is natuurlijk dat je niet over een grote ruimte hoeft te beschikken om voorraad in op te slaan. Jij bestelt bij jouw leverancier en deze levert rechtstreeks aan je klant. Daarmee bespaar je een hoop geld omdat je geen torenhoge kosten hebt voor het huren van een opslagruimte.

Met dropshipping kun jij ook zelf je tarieven en je winst bepalen. Dat is een derde voordeel van deze manier van werken. Jij kiest zelf de producten uit die het beste verkopen en waar je de meeste winst op kunt maken.

dropshipping-geld-verdienen

Zijn er ook nadelen?

Alles wat je doet en onderneemt brengt minder leuke dingen of nadelen met zich mee. Waar je bij dropshipping rekening mee moet houden is dat de levertijd van de producten vaak wat langer is. Veel mensen vinden dat geen groot probleem, maar dan moet de prijs daar ook wel op afgestemd zijn. Omdat je producten van een leverancier moeten komen, die vaak buiten Nederland gevestigd is, kun je niet garanderen dat de producten binnen 24 uur of 48 uur geleverd worden.

Concurreren met de grote Nederlandse webshops die wel voorraad in huis hebben zal dan ook lastig zijn. Maar met de juiste productkeuze biedt jij iets unieks wat de klant niet snel ergens anders kan vinden.

dropshipping-nadelen

Start vandaag nog met een eigen webshop

Ben jij inmiddels overtuigd van de eenvoudige mogelijkheid die dropshipping vanuit Nederland voor jou kan bieden, start dan vandaag nog met het maken van je eigen webshop. Hoe sneller jij een leverancier hebt gevonden, je producten hebt uitgekozen en een webshop hebt geoptimaliseerd, des te sneller kun je beginnen met slapend rijk worden.

Ook als je niet technisch onderlegd bent is het goed mogelijk om een mooie en functionele webshop te bouwen. Het is dan verstandig om met de volgende punten rekening te houden.

Laat je niets wijsmaken: een dure webshop of webshopbouwer is niet per definitie de beste optie. Kies voor een ondersteuner of een programma dat het voor jou makkelijk maakt om de webshop te maken die jij graag wilt. Veel programma’s geven tegenwoordig de mogelijkheid dat je iets bouwt op basis van wat je ziet, zonder dat je uitgebreide kennis van de programmeertaal hoeft te hebben. Super simpel en snel.

Onderhouden van je webshop kun je uitbesteden. Vaak bij dezelfde aanbieder. Zij zorgen voor de nodige updates en geven je een signaal als je plugins moeten worden aangepast. Ook kunnen zij waarschijnlijk advies geven hoe je de order automatisch laat verzenden naar je leverancier, zodat je niet elke avond zelf grote bestellingen handmatig moet gaan plaatsen.

Tot slot: kies voor een webshop en een ondersteuner die jou helpen om hoog in de zoekmachines te komen. Dan kunnen de klanten jou het snelst vinden.

Veel succes!

dropshipping-start-webshop