25 Corona webshop ideeën – Maak winst waar andere verlies draaien

Succesvolle handleiding voor startende ondernemers

Gratis #25 webshop ideeën

Begin een webshop met weinig investeringen

De webshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Tijdens de Corona-crisis is iedereen namelijk op zoek naar andere manieren om geld te verdienen, waarbij veel mensen overstappen op een webshop om producten en diensten te verkopen. Doordat er veel verschillende Corona webshops zijn, moet je zorgen dat je uniek blijft ten opzichte van de concurrentie. Onderstaande ideeën kunnen jou hierbij helpen.

Tijdens Corona is het belangrijk om jouw handen regelmatig te wassen. In de supermarkten en bij drogisten zijn daarom handgels en handcrèmes niet aan te slepen.

Je kunt daarom een webshop beginnen waarop je deze producten aanbiedt. Dit kan voor veel sectoren een goede uitkomst zijn.

IDEE #1 - Handgel en -crèmes
IDEE #2 - Schoonmaakmiddelen

Ook schoonmaakmiddelen zijn vaak niet aan te slepen. Iedereen wil het huis goed schoonhouden, waardoor een webshop beginnen met deze middelen een groot succes kan gaan worden.

Denk daarbij aan allesreiniger, chloor, desinfecterende middelen en wc-reinigers.

Mondkapjes zijn belangrijk in veel verschillende sectoren. Met de Corona-crisis zijn er steeds meer vitale beroepen die een tekort hebben aan deze mondkapjes. Je kunt dan kiezen om patronen via de webshop aan te bieden, maar ook de mondkapjes zelf.

Zo bepalen mensen zelf of ze de mondkapjes gaan maken of dat er kant-en-klare kapjes aangeschaft worden.

IDEE #3 - Mondkapjes
IDEE #4 - Sanitaire middelen 25 Corona webshop ideeën Conversie Website

WC-papier, doekjes om de handen af te drogen en zeep. Het is belangrijk om een goede hygiëne te hebben. Zeker met Corona. De supermarkten zijn overvol en dagelijks zijn deze schappen leeg.

Een webshop beginnen met sanitaire middelen kan daarom een uitstekende zet zijn om winst te maken.

Geloof het of niet: speciaalbier doet het tijdens de Corona-crisis ook goed. Een webshop met verschillende bieren kan jou daarom veel winst opleveren. Door hierbij te gaan voor de speciale merken onderscheid je jezelf van de concurrentie.

Je kunt er dan voor kiezen om een bezorgservice te nemen, maar ook een zogenoemde drive-thru op te starten. Voor de laatste optie is wel een grotere investering nodig, doordat je ook een pand moet huren.

IDEE #5 - Speciaalbier - 25 Corona webshop tips
IDEE #6 - Boodschappen leveren, 25 Corona webshop ideeën Conversie Website

Veel mensen durven niet meer naar de supermarkt of hebben door het drukke werkschema in de zorg geen tijd om binnen de normale openingstijden hun boodschappen te doen. Voor deze mensen kun je een boodschappen bezorgservice oprichten.

Door hier een handig verdienmodel aan te hangen kun je al snel winst behalen, zeker nu de bezorgdiensten van supermarkten of ringen tot een maand vooruit gevuld zijn.

Een van de beroepen die normaal gesproken geen aanzien had: schoonmaakster. Je kunt in plaats van een webshop met schoonmaakmiddelen ook verschillende schoonmaakdiensten aanbieden.

Deze schoonmaakdiensten kunnen daarbij variëren van hulp in het huishouden tot het schoonmaken van panden, waarbij de opdrachtgever ook nog een schoonmaakpakket aan zou kunnen schaffen.

IDEE #7 - Schoonmaakdiensten
Justin aan het filmen bij de sportclub

Normaal gesproken gaan mensen naar buiten om te sporten. Ook zijn er veel sportscholen die groepslessen aanbieden. Al deze sportscholen en sportactiviteiten zijn op het moment door de Corona-crisis verboden.

Je kunt jouw diensten als sportinstructeur daarom via een webshop aanbieden. Denk daarbij aan sporten via een live-stream of zelfs via Zoom of Skype. Daarnaast kun je trainingsschema’s gaan verkopen die mensen helpen om ook in quarantaine fit kunnen houden.

Het hamsteren van producten is bij veel mensen een bezigheid geworden. Je moet er dan wel voor zorgen dat er uitsluitend houdbare producten in huis zijn. Deze houdbare producten, zoals soep in blik, groenten en koolhydraten kunnen daarom ook via een webshop aangeboden worden.

Door iets onder de prijzen te gaan zitten kun jij winst maken waar anderen verlies gaan draaien.

IDEE #9 - Houdbare producten aanbieden
IDEE #10 - Bloemen verkopen

Nederland biedt steun aan mensen in deze onzekere tijd. Niets is dan zo eenvoudig als het bestellen van een bloemetje via een webshop. Door bloemen te kopen bij een teler help je direct de bedrijven in de omgeving en kun jij er winst op behalen.

De klanten kunnen op deze manier direct hun dankbaarheid en steun betuigen, terwijl jij de bedrijven in de omgeving een steuntje in de rug geeft.

Ook in tijden van Corona willen mensen er goed uitzien, terwijl veel winkels de deuren sluiten. Een webshop met kleding kan daarom een goede oplossing zijn. Je kunt er dan voor kiezen om verschillende stijlen aan te bieden, maar jezelf ook te specificeren naar een bepaalde stijl zoals armbanden of kettingen.

Zorg er in ieder geval voor dat je uniek blijft, zodat je winst kunt maken.

IDEE #11 - Kleding verkopen
IDEE #12 - Het verkopen van kinderspeelgoed

Nu de kinderen thuis zitten, moet je ze wel bezig weten te houden. Dit kan onder andere met speelgoed. Door een webshop voor kinderspeelgoed op te zetten, kun je toch een goede omzet draaien met Corona.

De ouders zullen je dankbaar zijn, doordat zij ook weer wat in het huishouden kunnen doen of hun werkzaamheden uit kunnen voeren.

Zowel voor jezelf als voor de kinderen is knutselen een goede bezigheid. Een webshop met knutselmaterialen zal nu, tijdens de Corona-crisis, beter lopen dan ooit tevoren.

Het voordeel is dat mensen niet meer naar een winkel toe hoeven en de spullen direct aan huis geleverd krijgen. Een goed aanbod zorgt voor winst en kan iedereen helpen in deze tijd.

IDEE #13 - Knutselmaterialen verkopen
IDEE #14 - Eten thuisbezorgen

Restaurants hebben de deuren moeten sluiten. Toch heeft lang niet iedereen de tijd om naar de supermarkt te gaan of eten te koken. Eten bezorgen via een webshop kan daarom ook een goede zet zijn.

Je kunt dan bepalen of je dit doet aan de hand van ‘wat de pot schaft’ of bepaalde maaltijden aan te bieden waar mensen uit kunnen kiezen. Je zult zien dat veel mensen dit concept met open armen ontvangen.

Ook dieren moeten verzorgd worden met Corona. Dierenwinkels zullen steeds meer gaan sluiten, waardoor mensen op een andere manier aan eten en verzorging voor dieren moeten komen. Door hier een webshop in te maken en de producten tegen een lage prijs aan te bieden kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie en winst maken waar anderen verlies draaien.

IDEE #15 - Dierenvoeding
IDEE #16 - Gezelschapsspellen verkopen

Nu het gehele gezin vaak thuis is, is het tijd om de banden te verbeteren. Met de leukste gezelschapsspellen worden avonden gevuld zodra de werkzaamheden afgerond zijn.

Als je jouw webshop uniek wilt maken, kun je ervoor kiezen om veel gezelschapsspellen aan te bieden. Ga hierbij voor spellen voor het hele gezin, zodat jouw omzet verhoogd wordt.

Als masseur kun je jouw werkzaamheden nu niet uitvoeren. Anderhalve meter afstand houden is immers niet mogelijk. Je kunt jouw massageolie of andere middelen dan verkopen via een webshop.

Zo kun je de misgelopen afspraken toch nog terugverdienen. Als je een specifiek merk aanbiedt, dan zullen de klanten deze zeker gaan kopen.

IDEE #17 - Massageolie aanbieden
Beautypakketten aanbieden (schoonheidssalons)

Ook schoonheidssalons hebben de deuren moeten sluiten vanwege de afstand. In tijden van Corona kan ieders huid echter wel veel zorg gebruiken.

Als schoonheidssalon kun je dan via de website bepaalde pakketten aanbieden die normaal gebruikt worden bij een behandeling, zodat klanten toch het gevoel hebben in een schoonheidssalon te zijn. Ook producten apart verkopen doet het goed.

Als je vaak creatieve of andere workshops geeft, kun je deze ook via het internet gaan geven. Mensen betalen dan een klein bedrag om uiteindelijk deel te nemen aan de livestream of krijgen een video met instructies in de mail.

Lynn Claessen 01

Als je ergens goed in bent, maar op het moment door Corona niet kunt werken, kun je ervoor kiezen om jouw diensten via een webshop aan te bieden.

Denk daarbij aan het schrijven van teksten, het ontwikkelen van websites of het maken van afbeeldingen voor op websites. Jouw webshop gaat hierdoor winsten maken.

Als personal trainer kun je nu ook niet bezig zijn met het geven van trainingen. Ook deze zijn aan te bieden via een webshop aan de hand van trainingsschema’s of livestreams. Zo ontvang je toch nog een inkomen, waarvoor je alleen maar een video hoeft te maken.

BurnGym Beugen box opnames voor conversie website te stimuleren
Samenwerkingen aangaan met boeren in de omgeving

De boeren in jouw omgeving kunnen tijdens de Corona-crisis ook hulp gebruiken. Verkoop daarom de producten van de boeren, waardoor zij geholpen zijn met hun oogst en jij een zakcentje bijverdient. Mensen hoeven hierdoor ook niet naar de winkel en kunnen genieten van de heerlijkste producten.

Als je veel creatieve creaties maakt in tijden van Corona kun je ervoor kiezen om deze te verkopen. Denk daarbij aan schilderijen, tekeningen, beschilderd porselein of zelfs hondenmanden.

Een goede productomschrijving en een webshop die duidelijk te volgen is, is alles wat ervoor nodig is. En jouw tijd uiteraard om de producten te maken.

Jouw eigen kunstwerken verkopen
Fotografie aanbieden - Corona webshop tips

Normaal gesproken ben je als fotograaf vaak op pad om de mooiste foto’s te maken. Jouw foto- opdrachten liggen op dit moment echter stil. Denk er dan over na om de foto’s als posters of canvas te verkopen. Of begin met het aanbieden van fotoalbums, waardoor mensen al hun herinneringen in handen kunnen krijgen.

Zeep is vaak alleen nog in supermarkten of bij drogisten te vinden. Je kunt echter met slechts een aantal materialen zelf de leukste zeepjes maken en deze in een leuke verpakking doen.

Door jouw webshop hiermee in te richten kun je op bestelling zeep voor anderen maken. Heerlijke geuren en ook nog eens goed voor de hygiëne met Corona.

gemiddelde conversie bij webshop
Ja, help mij met de conversie

Maak van je website een geautomatiseerde verkoper 😉

[brb_collection id="4445"]